Till startidan
Logga in
Översätt
Stäng

TV, bredband, telefon

Att vara hyresgäst - TV, bredband, telefon - ctl00_cph1_imgMain

Utveckling av TV och bredband går med en rasande fart. För att våra hyresgäster skall få tillgång till ett brett utbud av TV kanaler till högsta kvalitet, och dessutom möjlighet att köpa telefoni och Internet till förmånliga priser har vi byggt ett fiberbaserat fastighetsnät till alla lägenheter. Fastighetsnätet är anslutet till Hedemora Stadsnät.

 

Den stora fördelen med det nya fastighetsnätet är valfriheten för hyresgästen. I Hedemora Stadsnät finns ett stort antal tjänster och leverantörer. Du som hyresgäst väljer själv tjänst och leverantör.

 

Mer information om utbud finns i tjänsteportalen: https://hedemora.zmarket.se/. Du kan även ringa Bredbandsrådgivaren på 010-130 79 79. Vid eventuella fel med de bredbandstjänster du köper skall du alltid ringa tjänsteleverantören (den du köper Internet, telefoni och TV av). Skulle det av någon anledning inte fungera, ring Bredbandsrådgivaren.

 

Nästa stora fördel är kostnaden. Tjänsterna som erbjuds via Hedemora Stadsnät är jämfört med ADSL och annan teknik förmånliga. I och med att utbyggnaden av fastighetsnät är en standardökning kommer sker en hyreshöjning med 45 kr/mån. Trots denna ökning är målsättningen att alla hyresgäster skall kunna sänka sina kostnader med minst 50 kr/mån. Detta då man inte längre behöver ha fast telefoni abonnemang (145 kr/mån). De hyresgäster som inte kommer att använda det nya nätet får en hyresrabatt motsvarande hyresökningen, 45 kr/mån.

 

I november 2011 genomfördes en uppdatering av TV-utbudet. Hedemora Kabel-TV har ersatts av Sappa. TV-utbudet består av 20 analoga kanaler. Hyresgäst har av Sappa möjlighet att köpa till digitala kanaler. Dessa kanaler leveras via kabel-TV nätet. Mer information finns på www.sappa.se. Vid frågor ring gärna Sappa på 0774-444 744.

Vid fel i det analoga TV-utbudet, ring 010-470 53 53.

Här kan du se vårt basutbud.pdf.

 

Med TV via både det nya fastighetsnätet och kabel-TV nätet har du som hyresgäst möjlighet att köpa i princip hela det utbud av TV-kanaler som finns i Sverige, inklusive etniska kanaler. Det finns därmed inget behov av att använda TV-paraboler när man är hyresgäst hos oss.